Memento mori, memento vivere...

...minns döden, minns livet.

Borde inte blogg nu... Jag har massor att göra. Jag måste bara få skiten ur systemet. Lena bad mig att fokusera på att tentan, jag försöker, men mina hjärnspöken blockerar allt! Jag är ledsen men jag sitter bara och tänker, minns, saknar och sörjer...

jag minns två bilfärder i april 2005 mellan Berga och Grevie.. långa samtal och en långsamt krypande insikt av att nåt inte stod helt rätt till hos en som för mig symboliserade styrkan att resa sig igen trots att allt gått åt helvete. Hasse tog, liksom Rolf, alla problem med en klackspark och svart humor, trodde man.. På olika sätt idoliserade jag min farbror respektive morbror..

Återigen, samtalen med min morbror i bilen på resan genom södra sverige kommer alltid finnas etsade i mitt minne.. Det kom som ett spett genom hjärtat när jag kom hem till småland och fick veta den fruktansvärda nyheten... Man tänker hela tiden "om jag bara hade..."  ett kort samtal kanske hade räckt? fast jag vet att det i allra bästa fall hade skjutit upp det... vad kunde man ha gjort mer? Varför fanns inte vi i familjen där när han behövde det som mest?

Rolf dog ju i leukemi när jag var runt nio år gammal... det sista samtalet vi hade vågade jag knappt titta på honom.. han hade inget hår, den muskulöse mannen hade nästan tynat bort kvar fanns bara skrattet och de kvicka kommentarerna... "Du får titta, jag håller för att tittas på"

Kom ihåg döden, minns livet...

Fyra dagar kvar, ännu inga sidor...



Ibland faller bara motivationen genom golvet som ett 10 tons städ.
Jag fattar inte det här.. jag borde liksom vara klar men tentan nu.. Jag är ju intresserad av ämnet sen tidigare.. det borde vara så jävla lätt. Istället låter jag mig distraheras av skitsaker som att mina skosnören är missfärgade, FAN!

Ett nästan obefintligt dammkorn på ovansidan av datorn, molnens färd över himlavalvet ackompanjerat av Jens Lekman, Simon och Garfunkel och Bob Dylan.. jag gör allt utom hemtentan.. så vitt jag ve ska den vara inlämnad på fredag kl 17:00. Kanske tidigare.

Har hänt en hel del idag, film med gruppen x2, gyros med simon, adam och tobias. Dessutom så åkte mina helggäster hem.. det var lite tråkigt. har haft mycket kul med Karin, Anna och lillsyrran Emmy.. vi firade att hon blev halvvuxen i fredags och får inhandla cancerpinnarna själv nu! Sen blev det mycket flum och alkoholintag... men jag orkar fan inte skriva... borde inte skriva borde läsa till tentan! Hoppas mina tres caballeros hälsar på i tornet snart igen!

Längtar till fredag! Då får äntligen lilla Lena komma upp till mig! känns som en evighet sen vi sågs blir bara mer och mer nött i kanten ju längre tid det går. Det är konstigt, trots att jag är en ganska känslig liten pojke tror jag åtminstone att jag kan dölja hur ont det gör för Lena.. Den enda jag aldrig borde dölja det för... Det är fel..

Snart oktober igen... fan vad det bränner i själen!

Hoppas du hittar det du inte kunde få i livet
Ro, trygghet och kärlek morbror...


Tentaångest, synddonken och nirvana bebisen...



Måste verkligen ta tag i den här skiten med hemtentan... Har sjukt mycket att läsa. Detta skjuter jag sjukligt framför mig. Jag vet att jag måste göra det men hittar så mycket annat att spendera min dyrbara tid på. Det är en hel del man ska läsa för att kunna ta tag i frågan som ska behandlas och ventileras... Jag blir så frustrerad på det akademiska fikonspråket ibland att jag måste släppa allt och bara synda...

Därför lät jag mig (ganska lätt) bli lockad till synddonken av Camilla... där jag återigen lade märke till ett av Norrköpings största problem och det var inte att systemet stänger för jävla tidigt. Utan dessa förbannade ouppfostrade snorvalpar som den här staden har fostrat till nåt inkuberat 10 års stadium. Dessa små oförskämda små tvåbenta kackerlackor ger mig kväljningar och förvärrar min hosta lägg mcdonkan maten till detta har du en ganska irriterad Daniel.  De små asen stod i en tät klunga om alldeles för många och vägrade ge plats för någon som ville gå förbi och inta en sittplats, antydde man nåt bräkte de bara ur sig att man skulle se sig för, så jag kunde inte motstå frestelsen att "råka" stöta till lite extra när jag var på väg förbi..

Jävla skitungar! Det var i övrigt väldigt trevligt på synddonken.... förutom ungarna och att jag hostade som en uteliggare. Sedan fick jag hjälp av Camilla att hitta lite spoons till mina tha muggs som jag fick av Lena =)
Min lilla Lena var noga med att se till att jag har rätt verktyg att dricka mitt morgonkaffe ur =)

Mycket smilfinkar där... men det får man leva med.. provade att dessutom mot all förväntan att lyssna på Herr Jens Lekman i eftermiddags... inte helt oangenämt måste jag erkänna. Fick dessutom veta att Nirvana beben från omslaget till Nevermind lever gott på sin berömmelse... Grattis din stackars lilla människa!

Nu är det bra för ikväll! Puss och kram!



Ny dator, ny ålder, ny plats och samma problem.



Hallå igen!

Det har (som vanligt) gått ett par dagar sen jag skrev sist. Inte mycket som har hänt. Har visat stan för en gammal kompis. Som tur var tyckte han att det var trevligt i Peking. Själv så är jag förälskad i staden! Har varit en hyfsat trevlig vecka ändå, jag och Simon har sänt säsongens första radioprogram. Det gick bra mycket bättre än förväntat! Och John hade väldigt roligt! Tyvärr så var det inte någon som lyssnade! =P

Jag har även hunnit med att träda in i vuxenvärlden! Jag har inte förlorat svendomen, det var kirrat tidigare. ;-)
Utan det sensationella som har inträffat är att jag har äntligen har blivit 20 år gammal. Nu slipper mina stackars vänner ränna åt spritbolaget åt mig.. För jag har faktiskt ett leg. ett giltigt sådant.. fast det är ju av den mindre smidigare sorten. Måste ta tag i mitt liv och fixa ett vettigt ID-kort. Det står högt upp på "Att göra listan" tillsammans med att fixa skäggväxt.

Nu sitter jag här och skriver mitt första inlägg i censurerat på min alldeles nya dator! Och det känns helt jävla underbart! Min lilla MacBook jobbar som en oljad liten blixt! Fast den nya datorn har ju inte fixat problemet med att jag slinter på tangenterna. Så jag har suttit och försökt skumma igenom texten på eventuella felskrivningar. hehe..

Skitsamma... det jag inte har hunnit med är att ta tag i projektet med filmbloggen. Jag hade velat att det skulle bli ett mer seriöst projekt än censurerat har varit. För tillfället lutar det åt ett mer wannabe-expert upplägg. Säkert uppskattat av många, men inte av undertecknad. Nästa ständiga problem är att jag måste greppa hemtentan om kulorna så att den inte blir för försenad.

Sammanfattat:
Jag skriver sällan i bloggen ska bli bättre.
Har fyllt 20 alkoholkonsumtion ska bli bättre
Datorn har definitivt blivit bättre.
Ska bli bättre på att ta tag i saker och ting.

Puss och kram

Timon Hemul
- Jimi Hendrix official spamclub -

woooossh I'm back

Hej!


Nu har det gått ett bra tag sedan jag ens lät mitt sinne glida in på tanken att skriva i bloggen. jag har varit alldeles för upptagen med att jobba på äldreboende, gnälla på regnet i sommar och försöka göra mig hemmastadd i Lenas lägenhet. När man sedan kom tillbaka till Norrköping var man tvungen att på nytt göra sig hemmastadd i sin egen lilla lya.

Nu har Nolle-P förföutit och plugget och livet och även jag ska återgå till gamla rutiner och ett lite lägre alkoholintag. jag kanske borde ta mig tid och kolla igenom litteraturen till föreläsningen imorgon.. hmmm? Våra nykomlingar på KSM har också hittat in i studentlivet mycket bra.. Kanske lite för bra, de är glada åt flaskan i alla fall.
Dessutom fyller man 20 på fredag då har man äntligen fått lite fler rättigheter i livet och kan handla det man vill ha...
På tal om att handla, min Macbook är på ingång.. borde förhoppningsvis höra av den är förbenade budfirman nån förmiddag under veckan. Så jag äntligen kan få en riktig dator! Då ska den gamla G3:an äntligen få gå i pension! den har stått mig bi under mörka höstkvällar, sena hemtentor och uppsatser, en sann vapendragare!

Snart kommer jag även starta upp en nytt projekt, som kommer bli vad som liknar en filmblogg. Jag ska försöka att hålla den lite mer seriös än vad det har varit här på censurerat. Pffff.. troligt.. Återkommer med nyheter om det senare..

Daniel Odén mitt i tvätten