Två dagar in i diktaturen..

Sedan två dagar tillbaka är Sverige officiellt en övervakningsstat, och ännu ett steg längre ifrån demokrati. Jag vill nästan i och med att lagförslaget gick igenom utnämna Sverige till det senaste tillskottet av totalitära diktaturer. Det är synd att vi, det svenska folket inte kan få av oss skygglapparna och verkligen se vad som försiggår i toppskiktet. Här blir vi påprackade en lag som gör att alla utan urskiljning får sin integritet och privata sfär kränkt av de som egentligen ska värna om den! Det är skandalöst att ingen har orkat bry sig och ta ordentlig opinion emot detta lagförslag som fullständigt underminerar de grundlagsskyddade rättigheterna som yttrande - och åsiktsfrihet. Inte ens i Kina skulle ett sånt här förslag gå igenom med så lite motstånd. Det får mig att undra om vi inte är lite för korkade i vårt land för att kunna inse problematiken med konstant övervakning av kabelburen kommunikation.

Man borde fråga folk om de t.ex. läst George Orwells 1984, sett V for vendetta eller THX 1138? Om ja, förstod ni överhuvudtaget problematiken i dessa verk? Eller accepterade ni bara faktum och lät er konformeras till fiktionen och kanske rentav hoppades att makthavarna skulle lyckas slå ner den tänkande minoriteten?
Sedan undrar jag varför VI det svenska folket förnekas en chans till en rättvis folkomröstning i en så här viktig fråga, den berör ju nämligen alla som bor i det här landet! Vi skulle ju absolut folkomrösta om EMU fastän både riksdag och regering i det fallet visste att folket ville behålla kronan. I förslaget om FRA:s utökade avlyssning har nog opinionssiffrorna varit de mest  varierande någonsin. Detta beror antagligen på att det inte givits ut någon ordentlig information till de detta förslag berör. Regeringen har försökt hålla förslaget litet bland de mörkaste skuggorna i deras politik jämte Reinfeldts nära Arbeit-macht-frei reformer på sjukskrivning m.m.

Sverige är just nu kritiskt sjukt och Svenska folket måste enas och säga ifrån, Vi bestämmer över riksdagen, inte tvärtom! Det är vårt land och vi drabbas lika mycket av denna sinnessjuka lag, fattig som rik medborgare eller inte, ALLA inom Sveas gränser är precis lika utsatta! Det handlar om våra rättigheter till privata samtal med familj, vänner och ovänner!
Om Sverige ska blir friskt måste vi använda vår röst, folkets röst! Jag önskar att vi skulle våga ställa våra lastbilar och traktorer över vägarna, lägga ner allt arbete och våga visa vårt missnöje gentemot den diktaturregim som sitter vid makten!

Befria den "fria" världen!

/
Timon, en jävligt arg surikat!

Kommentarer
Postat av: Adam

Håller med dig, fast du får nog väna på att svenska folket ska säga ifrån=)

2008-07-03 @ 22:14:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback